Bliv certificeret Madmentor

 
 
SofiaMarie_banner.jpg
 

Er det her for dig?

 

Mange af vores studerende har prøvet flere vægttabs-metoder, end de orker at tænke på, så de er allerede en slags selvlærte eksperter udi mad og sundhed.

Og en stor andel arbejder allerede professionelt med mennesker og sundhed som kostvejleder, ernæringsekspert, sundhedsplejerske, læge, terapeut eller noget helt sjette. De ved allerede SÅ meget. 

Men Madmentoruddannelsen er noget helt andet, end eksempelvis undervisning i kostsammensætning. Det er en uddannelse i psykologien bag.

Alt for mange mennesker lider i årevis under et anstrengt forhold til mad, vægt og krop. Det fylder alt for meget i deres tanker, ja i deres liv.

De har brug for en Madmentor, der kan guide dem til at blive venner med kroppens signaler i stedet for at kæmpe imod dem.

En Madmentor, der forstår mekanismerne bag at spise på følelser, og hvorfor det ikke bare handler om at lukke munden og lette røven.

En som kan sætte dem fri - ikke bare fra et problematisk spisemønster - men også fra kropsskam og den selvlede der følger med. At få et frit forhold til mad, er at få livet tilbage. 

 
 

En Mentor har selv gået vejen...

På Madmentoruddannelsen får du konkrete redskaber til at arbejde med problemstillinger omkring mad og psykologien bag. Du behøver ikke selv at have haft et svært forhold til mad for at blive Madmentor, men det er faktisk en fordel, hvis du har. Dine (hårdt tjente) erfaringer med et problematisk forhold til mad, kan blive din styrke som mentor.

 
hvid_banner.jpg
 

MADMENTOR MODULERNE

 

Modul 1

Dig som Madmentor

[dato 12. - 14. august 2019]

Du får et klart billede af rollen som coach, rådgiver og mentor - og hvordan du bruger de forskellige roller i dit arbejde.  

Du finder dine unikke egenskaber som Madmentor, og ser hvordan dine personlige erfaringer og eventuel faglige viden er din styrke.

Du lærer hvordan mennesker saboterer deres sundhed og hvordan du stopper selvsabotagen gennem arbejde med klientens tanker, følelser, krop og spisemønstre.

Du bliver introduceret til kroppen som de bedste værktøj til at afsløre ubevidste mønstre. 

Og så lærer du Madmentor coachingmodellen, som sikrer, at du gør en forskel for folk, der kæmper med deres forhold til mad.

 

MODUL 2

En slank mentalitet – når det bliver usundt at være sund

[dato 23. - 25. september 2019]

Du lærer hvor grænsen går mellem sundt og usundt, normalt og unormalt, så du kan at spotte, hvornår der er tale om forstyrret spisning.

Vi sætter fokus på tvangsoverspisning og tvangsunderspisning og alle de forstyrrede måder at spise på der ligger midt imellem.

Du lærer de dynamikker, der udløser madafhængighed, og du lærer at bruge evidensbaseret metoder til at bryde med madafhængigheder. Herunder: Madmentormodellen, mekanisk spisning, eksternalisering, meditation og visualisering.

Du lærer at finde din klients regler og overbevisninger, og hvordan du når ind til den bagvedliggende længsel, som klienten tror slankekuren opfylder. Og du lærer at bryde de regler og overbevisninger, så klienten kan foretage en reel forandring.

Du lærer, hvordan en Madmentor arbejder med sundhed, ernæring og vægttab, uden at det aktiverer forstyrret spisning.

 

MODUL 3

 

Mærk din krop - mærk din sult

[ dato 6. - 8. november 2019]

Du lærer, hvordan du arbejder med din klients negative kropsopfattelse i praksis.

Du lærer hvad der kendetegner en positiv kropsopfattelse, og hvordan det påvirker klientens selvfølelse og måde at spise på.

Du lærer hvordan man arbejder med kroppen og ikke imod den. Og hvordan man giver slip på ideen om, at kroppen skal holdes i stramme tøjler og kontrolleres med diverse slankekure og madregler.

Du lærer, hvad der forstyrrer menneskers naturlige sult- og mæthedsregulering, og hvordan man kan lytte til kroppens signaler og genetablere den helt naturlige fornemmelse for sundhed.

Du lærer, hvad intuitiv spisning er, og hvordan du kan guide dine klienter fra kontrol til frihed.

 

MODUL 4

Mærk dig selv - mærk dine følelser

[ dato 16. - 18. december 2019]

Du får værktøjer til at stoppe med at spise på følelser, fordi det er dem, der styrer os, når vi spiser for meget eller for lidt eller forkert.

Du lærer, hvordan følelser og tanker og spisning er tæt forbundet og hvordan du arbejder med klientens kognitioner og motivationssystemer.  

Du lærer at bruge Mindfulness i Kognitiv Adfærdsterapi, som f.eks. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Compassion Focused Therapy (CFT).

Du lærer hvordan man som Madmentor arbejder med menneskers selvværd og skamfølelser, og du vil lære, hvordan dine klienter opnår større selvaccept, bedre selvværd og større kærlighed til sig selv.

 

MODUL 5

 

Madmentor i praksis

[ dato 10. - 12. februar 2020]

Du bliver klædt på som Madmentor, og får en klar plan for, hvordan du vil bruge din rolle som Madmentor, og hvad der er muligt på den anden side af et anstrengt forhold til mad.

Du lærer, hvordan du tilrettelægger dine sessioner, hvordan du gennemfører og hvordan du hjælper dine klienter i mål med et normalt forhold til mad og krop.

Med udgangspunkt i din egen madrejse, kigger vi fremad og skaber din forretningsplan.

 

 

Prøve: 

 

Prøve og certificering

Certificeringen sker i forlængelse af modul 5, hvor du gennemfører en mentorsession med en af dine medkursister, og du vil få feedback bagefter fra din eksaminator.

Vi fejrer din certificering med uddeling af Madmentor certifikater – og mon ikke holdet arrangerer en fælles afslutningsfest samme aften.

 
hvid_banner.jpg
Jeg har fået en langt større selvindsigt end jeg egentlig havde regnet med.
— Christina Hintzmann
 

Hold 5 er igang nu. Vi starter nyt hold 12. august 2019. Kontakt Madmentoruddannelsen, hvis du vil høre mere om tilmelding og betaling.

banner_beige.jpg
 

Sofia Manning og Marie Steenberger står bag Madmentor 

Som Madmentor hjælper du mennesker, som kæmper med overspisning, underspisning, trøstespisning, negativ kropsopfattelse eller madafhængighed.

Du vejleder dine klienter i at turde være i deres følelser og håndtere virkeligheden, som den er– i stedet for at styrte mod køleskabet.

Du genetablerer kontakten mellem kroppen og hovedet, så den naturlige intuition kan give information om sult, mæthed, stress og træthed.

Som Madmentor ved du, hvad der skal til, at føle sig hjemme i sin krop og sætte sig selv fri.

Du får:

hvid_banner.jpg
Forskellen ligger ikke i kiloene. Den ligger i min øjne. Min udstråling, holdning og energi er helt forandret. Jeg har fået mit liv igen’
— Heidi Brink

Pris

30.000 +moms

hvid_banner.jpg

MULIGHED FOR RATEBETALING

Du kan betale for uddannelsen i rater mod et mindre gebyr. Betaling foregår via faktura. Hvis du vil høre mere om muligheden for ratebetaling, er du velkommen til at ringe til adminstrationen på Madmentoruddannelsen. 

banner_beige.jpg

Ofte stillede spørgsmål

"I taler meget om et "frit forhold til mad" men jeg er bange for at tage på hvis jeg spiser "frit". Bliver jeg så ikke bare endnu tykkere?"

Vi siger ikke, at du skal opgive at få en krop, som du er glad for, og som du godt kan lide at klæde på og bruge. Tværtimod. At få et afslappet forhold til krop og mad er ikke ensbetydende med at tage på, men at du lærer at vælge den mad, du har brug for og lyst til og dropper mærkelige regler og selvpineri. 

"Hvor meget anbefaler i at man øver mellem modulerne?"
Du skal øve tre-fem gange mellem modulerne. Ud over det har vi to mentoraftener på uddannelsen, hvor vi samler dygtige mentortrænere, og I kan stille spørgsmål, og øve sammen inde i Sofias Hus. I øver med hinanden på holdet, og undervejs i uddannelsen kan du også tage øve-klienter.

 

"Hvor meget nyt lærer man, hvis man allerede har taget coachuddannelsen?"
På Madmentoruddannelsen bruger vi blandt andet "De 6 trin", som coachuddannelsen også bygger på. Men uddannelsen Madmentor er en specialiseret uddannelse til dig der vil hjælpe folk med deres sundhed, kost, selvbillede, kropsbevidsthed og forhold til mad. Så der er rigtigt meget indhold på uddannelsen, som du ikke får på coachuddannelsen. Og omvendt. 

"Skal man selv have et svært forhold til mad, for at tage uddannelsen?"
Nej, du behøver ikke have et svært forhold til mad. Som Madmentor lærer du at hjælpe andre med deres forhold til mad. På uddannelsen vil du blive inviteret til at kigge på dit eget forhold til mad lige som det er. Og vores ønske er at hvert hold på uddannelsen Madmentor indeholder en stor diversitet. Og det ser ud til at lykkes!

 

"Har jeg mulighed for at fortsætte læringen efter jeg er certificeret?"

Ja! Når du er uddannet Madmentor kan du komme i supervision. Det er din støttende guide for læring, refleksion og udvikling, hvad enten du vælger at bliver superviseret individuelt eller i en gruppe. Læs mere om supervision HER >>