Anonym madmisbruger

I USA har AA nogle åbne møder, hvor man kan deltage, selvom man ikke er alkoholiker. Fordi vi var tætte og hun gerne ville dele det med mig, inviterede min veninde mig med til et af disse møder. Jeg havde imidlertid ingen ide om, hvor meget dette møde, i mere end en forstand, skulle bevæge mig.

Read More
Jagten på den ideelle vægt

Vores spisemønstre maskerer andre mønstre. Ofte også et, der handler om at tage ansvar. Du kan forestille dig dit spisemønster som et par skyklapper, der forhindrer dig i at se, at livet er en fest lige omme på den anden side. Et røgslør, der får dig til at udsætte karrieren, til ikke at være så social, som du ellers gerne vil være, og som forhindrer dig i at springe ud i det, du inderst inde brænder for. 

Read More
Lær dit barn at elske sin krop

Børn afkoder meget hurtigt, hvad forældre tænker om deres krop. Allerede før de har et sprog, observerer dine børn dig og opfanger mange af de ting, der viser, om du nyder din krop eller hader den. Vores holdning til vores krop kommer ikke kun til udtryk gennem det, vi siger med ord. 

Read More
Sådan stopper du dine cravings

Cravings er ikke noget, man bare sådan kan lukke ned for med fornuften. Men hvis du hele tiden har lyst til kager, fastfood, hvidt brød, slik, chips, pasta og cola, så har du sikkert prøvet. Det ville jo være dejlig nemt, hvis bare man beslutte sig for at spise alt det "rigtige" og stoppe med at spise "det forkerte" og så kunne livet ellers bare komme an. 

Men jeg vil ikke bede dig om at lade være med at spise de ting. 

Read More
Fra indre kaos til madro

AF LENE MEYER, UNDERVISER PÅ MADMENTOR UDDANNELSEN

Er du en af de mange danskere, som har startet det nye år med en drøm om at tabe dig? Og har du måske allerede opdaget, at vægttab ikke er helt så enkelt, som du troede? Slankekure er sjældent den rette vej til et varigt vægttab, og yo-yo vægt er skadeligt for din krop. 

Read More
Når mad giver fred - Hvorfor Karinas vægttab ikke handlede om at tage sig sammen.

AF MARIE STEENBERGER

Før hun startede hos mig kunne Karina nemt tage 15-20 kilo på i perioden efter en restriktiv kur. Herefter startede hun på en ny periode med overtræning, restriktiv spisning og nyt vægttab efterfulgt af endnu en overspisningsperiode. Sådan havde Karina levet sit liv med mad siden hun var 16 år. I dag er hun 55 år.

Read More