Interview med Heidi Brink

 

Heidi blev uddannet Madmentor på Hold 1.

Sidste år besluttede hun sig for at tage uddannelsen Madmentor, efter hun havde været til introaften. Det valg har hun ikke fortrudt. 

Hvorfor valgte du uddannelsen Madmentor™?

Jeg var til introaften hos Sofia Manning om coaching som egentlig var den uddannelse jeg troede jeg ville tage. Dagen efter var jeg til introaften på Madmentor Uddannelsen. På dette tidspunkt var jeg i gang med at arbejde med mig selv, og havde indset at jeg havde et problem. Efter mange år med overspisning efterfulgt af diverse dameblads-slankekure havde jeg fået nok, og jeg havde brug for at få kontrollen over mit eget liv.

Da jeg hørte Marie Steenberger og Sofia Manning snakke om uddannelsen tænkte jeg, at den uddannelse var lavet til mig. Jeg kunne nikke genkendende til det, Marie bl.a. fortalte om negativ kropsopfattelse eller madafhængighed. Jeg følte mig klar til at få mere viden så jeg kunne hjælpe andre som mig selv. Har du før kæmpet med din vægt eller dit forhold til mad?

Jeg har en lang historie med et hemmeligt madmisbrug og en negativ kropopfattelse. Jeg har simpelthen brugt overspisning som en "flugt" hver gang jeg kunne mærke det mindste. Ikke kun store ting så som sorg, vrede osv., men også helt almindelige hverdags følelser så som træthed, kedsomhed, rastløshed, ja alt der kunne vække en lille form for følelse i min krop.

Min "ven" blev brødskuffen, slikskålen eller bare det der nu var til rådighed. Bagefter sov jeg. Så kunne jeg vågne og have det dårligt med mig selv og så starte forfra.

Alternativet til ovenstående var et utal af slankekure jeg aldrig kunne gennemføre mere end et par få dage og højt sat nogle uger. Så kom min overspisning/følelsesspisning ind og overtog det hele. Dette fortsatte i mange år.

Hvordan oplever du, at Madmentor TM uddannelsen bidrager i dit liv? Har du fået nogle brugbare redskaber?

På Madmentoruddanelsen har jeg lært hvordan jeg kan bruger den coachende samtale. Via kropskompasset er det muligt at få følelserne beskrevet. Det er helt sikkert noget jeg vil bruge, når jeg skal arbejde med mine klienter. Mekanisk- og intuitivspisning, sult og mæthedsfornemmelse, spisepsykologiske redskaber og mentale redskaber er bare nogle af de redskaber jeg har med mig nu.

Jeg kommer også i høj grad til at bruge mine egne erfaringer. Jeg kender til det med at slikskålen er min ven, når tingene bliver lidt svært. Men der findes ikke et facit på hvordan man kan hjælpe sine klienter. Jeg vil tage udgangspunkt i hver enkelt person, og finde frem til netop deres madhistorie og via madhistorien finde frem til de mønstre, der optræder i klientens liv.

Jeg har fået mange værktøjer med på uddannelsen som jeg glæder mig til at kunne bruge sammen med personer der har de samme udfordringer som jeg.

Personligt føler jeg mig hverken "kureret" eller "perfekt" og jeg ved jeg kan komme tilbage til dér hvor jeg startede. Men nu bruger jeg min egen funktion som Madmentor, og bruger de redskaber jeg har lært og husker mig selv på hvor langt jeg er kommet.

Hvordan vil du i fremtiden tænkt dig at arbejde som Madmentor med den erfaring og viden du har opnået?

Jeg forsætter i mit job som socialpædagog og jeg vil gerne hjælpe klienter ved siden af. Jeg vil starte stille og roligt op, få noget erfaring. Sammen med min veninde der bl.a. Er psykolog vil vi starte et gruppe forløb op for kvinder der har behov for støtte og hjælp til at bryde ud af deres madfængsel og få støtte og hjælp til det "kærlige vægttab". Hjælpe dem med at se deres forandringer. Følge dem gennem deres transformation. For netop en transformation er det når man giver slip på sit hemmelige madmisbrug og finder ro i sin krop og sin mad.

Jeg har allerede haft nogle klienter og det har været en stor succes. Jeg glæder mig bare til at komme i gang. 

Vil du anbefale uddannelsen til andre? Og hvem tror du, vil få noget ud af at deltage?

Jeg vil gerne anbefale Madmentor uddannelsen til dem som har interessen. Jeg vi sige jo flere, jo bedre. På vores hold er der både diætist, psykolog og personlig træner – og så er der mig. Jeg er jo bare pædagog. I starten følte jeg mig lidt malplaceret, for hvem ville vælge mig, når de kan vælge psykologer, diætister osv. Den følelse er jeg kommet helt fra. Vi er forskellige og jo mere mangfoldige vi er som Madmentorer, jo bedre.

Men det har ikke altid været lige let, at tage denne uddannelse. Der har både været op- og nedture. Det er nok fordi, at det er noget, som virkelig rammer mig. Lige nu føler jeg, at jeg har fået livet tilbage. Jeg har det godt. Jeg har ikke længere fokus på det evige vægttab men på at træffe gode valg for mig selv.

Forskellen ligger ikke i kiloene. Den ligger i min øjne. Min udstråling, holdning og energi er helt forandret. Jeg har fået mit liv igen
— Heidi Brink