Madmentor Moduler

 

Modul 1

Dig som Madmentor

[ 31. marts - 2. april 2020]

Du får et klart billede af rollen som coach, rådgiver og mentor - og hvordan du bruger de forskellige roller i dit arbejde.  

Du finder dine unikke egenskaber som Madmentor, og ser hvordan dine personlige erfaringer, og eventuel faglige viden, kan være din styrke i dit arbejdsliv.

Du lærer, hvordan mennesker saboterer deres sundhed og hvordan du stopper selvsabotagen gennem arbejde med klientens tanker, følelser, krop og spisemønstre.

Du bliver introduceret til kroppen som det bedste værktøj til at afsløre ubevidste mønstre. 

Og så lærer du Madmentor coachingmodellen, som sikrer, at du gør en forskel for folk der kæmper med et svært forhold til mad.

 

Modul 2

Forstyrret spisning og spiseforstyrrelser – når sundt bliver til usundt

[11. maj - 13. maj 2020]

Du lærer, hvor grænsen går mellem sundt og usundt, normal- og unormal spisning, så du kan at spotte, hvornår der er tale om forstyrret spisning eller en spiseforstyrrelse.

Vi sætter fokus på tvangsoverspisning (BED) og tvangsunderspisning og alle de forstyrrede måder at spise på der ligger midt imellem.

Du lærer, de dynamikker, der udløser madafhængighed, og du lærer at bruge Madmentormodellen til at bryde en madafhængighed.

Du lærer, hvad slankekure gør ved krop og sind, og hvad der skal til for at kunne arbejde med klientens slankekursmentalitet.

Du lærer, hvordan klienten får fat i den bagvedliggende længsel, som klienten tror slankekuren opfylder, så klienten kan få et balanceret forhold til mad og foretage en reel forandring i sit liv.

Du lærer, hvordan en Madmentor arbejder med sundhed, ernæring og vægttab, uden at det aktiverer forstyrret spisning.

 

Modul 3

 

Kropsopfattelse - mærk din krop og mærk din sult

[ 15. juni - 17. juni 2020]

Du lærer, hvordan du arbejder med din klients negative kropsopfattelse i praksis.

Du lærer hvad der kendetegner en positiv kropsopfattelse, og hvordan det påvirker klientens selvfølelse og måde at spise på.

Du lærer hvordan man arbejder med kroppen og ikke imod den. Og hvordan man giver slip på ideen om, at kroppen skal holdes i stramme tøjler og kontrolleres med diverse slankekure og madregler.

Du lærer, hvad der forstyrrer menneskers naturlige sult- og mæthedsregulering, og hvordan man kan lytte til kroppens signaler og genetablere den helt naturlige fornemmelse for sundhed.

Du lærer, hvad intuitiv spisning er, og hvordan du kan guide dine klienter fra kontrol til frihed.

 

Modul 4

Følelsesmæssig spisning - mærk dig selv og mærk dine følelser

[ 17. august - 19. august 2020]

Du får værktøjer til at stoppe med at spise på følelser, fordi det kan være dem, der styrer os, når vi spiser for meget eller for lidt eller forkert.

Du lærer, hvordan følelser og tanker og spisning er tæt forbundet, og hvordan du kan opbygge din klients evne til at mærke følelser og imødekomme dem på andre, og mere selvkærlige, måder end med mad og/eller kontrol.

Du bliver i stand til at arbejde med klientens motivation, så klienten kan bryde den følelsesmæssige kobling til mad og få et frit forhold til mad og følelser.

Du lærer at bruge mindfulness i kognitiv adfærdsterapi, som f.eks. meditation, visualisering, acceptance and commitment therapy (ACT) og compassion focused therapy (CFT).

Du lærer, hvordan man som Madmentor arbejder med menneskers selvværd, selvkritik og skamfølelser, og du lærer, hvordan dine klienter opnår større selvaccept, bedre selvværd og større kærlighed til sig selv.

 

Modul 5

 

Madmentor i praksis

[12. oktober - 14 oktober 2020]

Du bliver klædt på som Madmentor og får en klar plan for, hvordan du kan bruge din rolle som Madmentor i dit arbejdsliv.

Du lærer, hvordan du tilrettelægger og gennemfører sessioner og gruppeforløb. Og du lærer, hvordan du bevarer en professionel og samtidig empatisk og lyttende tilgang til dine klienter, så du støtter dem bedst i deres rejse mod mere sundhed, vægttab og et normalt forhold til mad og krop.

Med udgangspunkt i din egen madrejse, kigger vi fremad og skaber din forretningsplan.

 

Prøve: 

 

Prøve og certificering

Certificeringen sker i forlængelse af modul 5, hvor du gennemfører en mundtlig fremlæggelse samt gennemfører en Madmentorsession med en af dine medkursister, og du vil få feedback bagefter fra din eksaminator.

Vi fejrer din certificering med uddeling af Madmentor certifikater – og mon ikke holdet arrangerer en fælles afslutningsfest samme aften.


Oversigt over indhold

 
  • 5 moduler af hver 3 dages varighed fra kl. 9.00 - 16.00 med teori, træning og selvrefleksion.

  • Træning i metoderne fra et tværfagligt team af de bedste undervisere indenfor coaching, sundhed, psykologi og kropsarbejde.

  • Obligatoriske studiegrupper til træning mellem modulerne.

  • 2 supervisionsaftener til fordybelse af teori og metoder, styret af vores dygtige mentortrænere i både Aarhus og København.

  • Uvurderlig support fra vores mentortrænere samt et netværk af ligesindede.

  • Madmentoruddannelsen foregår i København. Vi har studerende fra hele landet.